Vandaag is het zondag wat betekent dat het alweer de laatste dag van de Turkse week is.. Wat is deze week snel gegaan zeg! Ik hoop dat jullie afgelopen week leuk vonden en er wellicht wat inspiratie uit hebben kunnen halen. Ik ben benieuwd of er mensen zijn geweest die een Turks recept heeft uitgeprobeerd?
Voordat ik de week wil afsluiten is hier natuurlijk nog het allerlaatste Turkse recept van deze week: Pittige Kofte! Nou ja, in principe hoeft het niet zozeer pittig te zijn. Je kan de pepervlokken ook weglaten waardoor de kofte ook geschikt is voor alle mensen die niet zo van spicy houden. Dit gerecht is een onderdeel van een volledige maaltijd die ik met jullie wil delen. Afgelopen dagen stond de typische Turkse rijst (met die bruine stukjes) en een heerlijke kikkererwten salade online. Al deze gerechten kun je afzonderlijk van elkaar eten, maar passen ook prima bij elkaar. Vandaag staat dit heerlijke vleesgerecht online. Een gerecht waar ik bijna mijn eigen vingers bij opeet. Ik vind het heerlijk!
Ingrediënten
- 500 Gram gehakt (ik heb rund gebruikt)
- Platte peterselie
- 1 ui
- 1 ei
- Komijnpoeder
- Paneermeel
- Paprikapoeder
- Peper en zout
- Rode Pepervlokken (weglaten wanneer je niet van spicy houdt)
Recept in foto’s:
Hoe maak je het?
- Doe het gehakt in een mengschaal
- Snipper de ui en hak de peterselie. Voeg dit toe aan het gehakt.
- Voeg het ei, een klein handje paneermeel, een eetlepel komijn, een theelepel paprika poeder, een (kleine) theelepel pepervlokken en wat zout en peper toe aan het gehakt.
- Meng alles goed door elkaar heen
- Kneed langwerpige balletjes van het gehakt, dek dit af en zet het voor een half uurtje in de koelkast. (hierdoor wordt het gehakt stevig en valt het tijdens het bakken niet uit elkaar)
- Haal vervolgens het gehakt uit de koelkast en bak dit gaar in wat olijfolie. Zorg dat de ‘balletjes’ eerst diepbruin op hoog vuur en laat het daarna rustig doorgaren op een laag pitje.
- Eet smakelijk!
Zo, dit was het allerlaatste artikel van de Turkse week. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vonden als ik! Laat weten of je dit soort thema weken vaker wilt terugzien op BakingBeautyNL