In mijn hotel hadden we tijdens iedere maaltijd de keuze uit zo’n 15 verschillende salades. Iedere keer zat hier ook wel een salade tussen die werd gemaakt met kikkererwten. Heerlijk! Sinds deze vakantie ben ik echt dol op kikkererwten en ik heb nu dan ook mijn eigen ‘kikkerwtensalade’ in elkaar gezet. Dit recept wil ik nu graag met jullie delen!
Dit gerecht is een onderdeel van een volledige maaltijd die ik met jullie wil delen. Vandaag staat deze heerlijke salade online en verder deze week nog een vleesgerecht. Gisteren heb ik een typische turkse rijst online gezet. Heb je die al gelezen? Al deze gerechten kun je afzonderlijk van elkaar eten, maar passen ook prima bij elkaar. Vandaag staat de kikkererwten salade online die je ook prima kunt eten als maaltijd salade door er bijvoorbeeld wat kip doorheen te doen.
Ingrediënten:
- Een grote pot/blik met kikkererwten. Ik had een blik van een kilo
- Een halve citroen
- Een pot fetakaas met olijven
- Platte peterselie
- Tomaat
- Komkommer
- Een beetje zout
Hoe maak je het?
- Doe de kikkererwten in een schaal
- Snij de tomaat en komkommer in blokjes en voeg deze toe aan de kikkererwten
- Laat de fetakaas/olijven uitlekken, halveer de olijven en de blokjes kaas.
- Voeg dit toe aan de kikkererwten.
- Hak de peterselie en pers het sap van een halve citroen. Voeg dit ook toe.
- Voeg tot slot zout toe naar smaak
Thats it! Enjoy!