Tot nu toe heb ik bijna alleen maar zoete recepten gepost. Recepten met bladerdeeg, croissant deeg, mascarpone en liters slagroom. En zal ik eens een geheimpje vertellen? (Nee, ik ga niet vertellen hoeveel kilootjes ik sinds het starten van deze website ben aangekomen.) Ik ben persoonlijk meer fan van hartig dan van zoet. Zo! You didn’t see that one coming, right!?
Ik vond het dan ook hoog, hoog tijd om eens een hartig receptje op de website te zetten. Gelukkig kwam er gisteren een vriendinnetje langs die net zo’n innige relatie met haar keukenschort heeft als ik. Ze is een kei in kokkerellen en heeft mij deze hele fijne Indonesische Maiskoekjes leren maken. En ik ben niet de beroerdste en deel ze nu weer met jullie. Zo ben ik!
Wellicht hebben jullie inmiddels door hoe intens veel ik van simpele gerechtjes houd. En guess what? Dit recept komt wederom uit de categorie: ‘Hemels lekker en super simpel’.
Wat hebben we nodig voor deze Indonesische koekjes?
- 3 Eieren
- 2 Maggi Blokjes
- 1 prei
- Selderij fijngehakt(paar takjes)
- Drie teentjes geperste knoflook
- Twee kleine blikjes mais (of 1 groot blik)
- 100 gram bloem
- Peper en zout
- Zonnebloemolie (om in te bakken)
En dan?
Snij de prei in kleine stukjes en voeg hier de bloem, de geperste knoflook, de eieren, de maggiblokjes, de mais en de selderij aan toe. Kort gezegd: Hak alles fijn, gooi het in een grote kom en roer het door elkaar heen :-). Voeg een klein beetje peper en zout toe (niet teveel! de maggiblokjes zijn al vrij zoutig).
Doe in een koekenpan een flinke laag olie en zorg ervoor dat deze goed heet is. Pak vervolgens twee lepels. Neem een flinke hoeveel beslag op een lepel en schuif dit met behulp van de andere lepel in de pan met olie.
Bak de Maiskoekjes aan beide kanten lichtbruin.
Kleine waarschuwing: Dit is het moment dat je keuken heer-lijk gaat ruiken.
Wanneer de koekjes een mooi kleurtje hebben mogen ze uit de pan. Laat ze vervolgens even uitlekken op een stukje keukenpapier. En dan.. Klaar!
Eet smakelijk!
Zijn jullie bekend met de Indonesische keuken? Hebben jullie deze Maiskoekjes al eens geproefd?