ZE Online
  • Home
  • Beauty
  • Interieur
  • Lifestyle
  • Look
  • Shoppen
  • Recepten
  • Werk & Geld
  • Adverteren
  • Cookies
  • Privacy
ZE Online
ZE Online
  • Home
  • Beauty
  • Interieur
  • Lifestyle
  • Look
  • Shoppen
  • Recepten
  • Werk & Geld
  • Recepten

Chocoladecake met koffiehazelnoot ganache

  • 4 maart 2020
Total
0
Shares
0
0
0

Gisteren had ik zin in chocolade. En dan niet een beetje zin.. Nee, ik wilde chocolade voelen smelten op tong, zo’n lekker plakkerig laagje aan mijn gehemelte voelen plakken en mijn hele huis laten ruiken naar chocola. Tijd om weer eens de keuken in te duiken! Ik besloot een chocoladecake te maken die ik extra gezellig (en lekker!) maakte met een laagje koffie/hazelnoot ganache. Klinkt moeilijk, is het totaal niet! Hij is echt verrukkelijk geworden en ik raad m dan ook aan aan alle chocolade liefhebbers! De koffiesmaak is niet heftig maar juist mild waardoor deze cake ook geschikt is voor kids.

Recept Chocoladecake met koffie/hazelnoot Ganache

Ingrediënten:

Voor de cake

  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • 300 ml vloeibare bakboter
  • 300 gr. suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 500 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 6 grote eetlepels cacao
  • Driekwart van een zakje bakpoeder

Voor de koffie/hazelnoot ganache

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 – 100 gram boter (harde vorm)
  • 75 ml sterke espresso
  • 2 grote eetlepels cacao
  • 200 gram poedersuiker
  • handje hazelnoten
  • 25 gram witte chocolade

Overig:

  • Bakvorm van 20×30 cm

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Klop de eieren met de suiker en een zakje vanille suiker tot een lichtgeel en romig mengsel
  3. Voeg de vloeibare bakboter en de melk toe
  4. Meng het bakmeel, de bakpoeder en de cacao door elkaar in een bak en voeg dit toe aan het eimengsel
  5. Klop goed door elkaar en stort dit in een ingevette ovenschaal. Zet dit voor 20-25 minuten in de oven.
  6. Laat de cake in bakvorm afkoelen
  7. Smelt de boter in een pannetje, voeg hier de koffie, poedersuiker, cacaopoeder en vanillesuiker aan toe.
  8. Hak de hazelnoten in grove stukken en rasp de chocolade
  9. Verdeel het koffiemengsel over de cake en bestrooi met het hazelnoot chocolade mengsel.
  10. Snij de cake in vierkantjes

Eet smakelijk!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Vorige
  • Recepten

Zelf appelcompote maken

  • 27 februari 2020
Artikel lezen
Volgende
aantrekkelijke man
  • Lifestyle

13 dingen die iedere man onweerstaanbaar maakt

  • 14 maart 2020
Artikel lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Artikel lezen
  • Recepten

Het beste vleesmes voor behoud van vleeskwaliteit (+ vitamines)

  • Admin
  • 20 november 2022
Artikel lezen
  • Recepten

Deze wijnhuizen moet je leren kennen

  • Admin
  • 16 juni 2021
Maiskoekjes-3-1024x768
Artikel lezen
  • Recepten

Indonesische Maiskoekjes

  • admin
  • 11 april 2020
Artikel lezen
  • Recepten

Zelf appelcompote maken

  • admin
  • 27 februari 2020
Artikel lezen
  • Recepten

Pittige Köfte (Turkse gehaktballetjes)

  • admin
  • 7 februari 2020
Artikel lezen
  • Recepten

Kikkererwten Salade (Nohut salatası)

  • admin
  • 7 november 2019

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Over ons

Op ZE Online verschijnen wekelijks meerdere artikelen over beauty, business en lifestyle. Dit kunnen product reviews zijn, persoonlijke updates, maar ook artikelen met allerlei handige tips.

Recente artikelen
  • Zoek je naar een cadeau voor je vriend?
    • 8 februari 2023
  • Wat is een goede sieraden groothandel
    • 30 november 2022
  • Het beste vleesmes voor behoud van vleeskwaliteit (+ vitamines)
    • 20 november 2022
Over Ze Online

Op ZE Online verschijnen wekelijks meerdere artikelen over beauty, business en lifestyle. Dit kunnen product reviews zijn, persoonlijke updates, maar ook artikelen met allerlei handige tips.

Informatief

Cookies
Privacy Policy
Algemene voorwaarden
Contact

Zoeken
ZE Online
© 2020 ZE Online. Onderdeel van Wire Up Media

Vul een zoekwoord in en druk op enter.